dijous, 5 de desembre de 2013

ARRIBEN NOVETATS !!!!!

Aquesta setmana ens han arribat una trentena de llibres nous per infants, joves i adults.

Us en posem un tastet.

VICTUS és una novel·la històrica que ens narra la guerra de Sucessió espanyola, un conflicte que pot considerar-se la primera de les conteses mundials i que s'acaba l'11 de setembre de 1714 amb l'apocalíptic assalt a Barcelona. També és la tragèdia  d'en Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne avantatjat del marquès  de Vauban, que es converteix en un geni de l'enginyeria militarLA REINA DESCALÇA. El gener de 1748, una dona negra deambula pels carrers de Sevilla. Ha deixat enrere un passat d'esclava a la llunyana Cuba, el fill que mai no tornarà a veure i un llarg viatge en vaixell cap a les costes espanyoles. La Caridad ja no té cap amo que li doni ordres, però tampoc no té un lloc per aixoplugar-se quan, fent camí, es topa amb la Milagros Carmona, una gitana jove de Triana que té la sang de la rebel·lia i l'art de la seva raça a les venes. 
Les dues dones es tornen inseparables i, entre sarabandes i fandangos, la gitana confessa a la seva nova amiga el seu amor per en Pedro García, l'home ben plantat i arrogant de qui la separen antics greuges entre les dues famílies ....

MEMÒRIA D'UNS ULLS PINTATS. Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possiblitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada queda marcada per l'impacte d'uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la realció d'amor i d'amistat entre els dos nois, Germinal i David.


Altres títols que ens han arribat són:

- 501 receptes catalanes que ha de conèixer abans de morir
- Abans de la batalla
- El fruit del baobab
- Excursions als naixements dels rius de Catalunya.
- El sentit d'un final
- .......

VENIU A FER UN COP D'ULL, 
SEGUR QUE TROBEU EL QUE US AGRADA!!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada