dimarts, 14 de juny de 2016

NOVETATS PER COMENÇAR L'ESTIU


Hola a tots i totes,

ja ens han arribat algunes novetats que estàvem esperant...

Divertida, pròxima, entenedora, diferent... Així és l’economia quan en parla un comunicador carismàtic, algú que fa que l’economia deixi de ser gris plom i s’ompli de colors.


Xavier Sala i Martín demostra que l’economia enganxa, que no és llunyana i abstracta i que és present en la nostra vida quotidiana. De la manera més desenfadada, divertida i fresca, ofereix en cada capítol una explicació magistral per posar l’economia a l’abast de tothom, aplicar-la a les situacions quotidianes i, en definitiva per mostrar-la com mai s’havia vist: en colors.

En Silvestre Pujolà arriba a Mataró des d’un poble d’Olot en ple auge de la primera industrialització. No té gran cosa, però si la necessitat de decidir el seu propi destí.
La Teresa Pujolà, la seva néta, s’assembla al seu avi en el coratge i l’empenta, i també desafiarà les normes de la seva època -els anys vint- amb un amor en contra de les convencions socials.
Diamant Blau és la història fascinant d’una nissaga familiar que comença amb una maledicció al segle XVIII i acaba amb un amor a contracorrent a principis del segle XX. Una família en què la rauxa i els ulls blaus semblen reproduir-se de generació en generació i que l’autora, Care Santos, coneix molt bé... perquè és la seva pròpia família.


Tessa Young és una estudiant universitària amb una vida senzilla, qualificacions escolars excel·lents, una mare que ho ha donat tot perquè pugui anar a la Universitat i un xicot dolç i perfecte amb qui planeja casar-se algun dia. El primer dia d’Universitat coneix a la Beth, la seva companya d’habitació, una noia completament diferent d’ella, amb tatuatges, minifaldilles ajustades i disposada a apuntar-se a totes les festes del campus. Encara que la Tessa no està disposada a alterar les seves rutines i el seu rendiment, es deixa convèncer perquè l’acompanyi a una festa. Allà coneixerà en Hardin, el “noi dolent” per excel·lència, tatuatges i mala vida... Aquest noi la traurà de polleguera constantment però també li despertarà sensacions que el seu xicot mai no li ha despertat. Ell canviarà tots els seus plans... i la seva visió de l’amor i el sexe.
 Soy un canalla y no me arrepiento de serlo.
He mentido, engañado y manipulado a mi antojo sin que me importaran las consecuencias.
He destruido sueños y reputaciones, he traicionado a los que me han sido leales, he provocado dolor a aquellos que quisieron ayudarme.
He jugado con las esperanzas de quienes pensaron que podía cambiar lo que soy.
Sé lo que hice y siempre supe lo que debí hacer.
Esta es la historia de un canalla. La mía.

A finales del siglo XVIII, cuando los miembros de la Real Academia Española, el bibliotecario don Hermógenes Molina y el almirante don Pedro Zárate, recibieron de sus compañeros en encargo de viajar a París para conseguir de forma casi clandestina los 28 volúmenes de la Encyclopédie D’alembert y Diderot, que estaba prohibida en España, nadie podía sospechar que los dos académicos iban a enfrentarse a una peligrosa sucesión de intrigas, a un viaje de incertidumbres y sobresaltos que los llevaría, por caminos infestados de bandoleros e incómodas ventas y posadas, desde el Madrid ilustrado de Carlos III al París de los cafés, los salones, las tertulias filosóficas, la vida libertina y las agitaciones políticas en vísperas de la Revolución francesa.
Basada en hechos reales y personajes reales, documentada con extremo rigor, conmovedora y fascinante en cada página.

El prestigioso neurocirujano David Evans se enfrenta a una terrible encrucijada: si su próximo paciente sale vivo de la mesa de operaciones, su pequeña hija Julia morirá a manos de un psicópata. Para el Dr. Evans se inicia una desesperada cuenta atrás cuando descubre que el paciente que debe morir para que su hija viva no es otro que el presidente de Estados Unidos. Con su habitual maestría en la literatura de intriga, Juan Gómez-Jurado atrapa irremediablemente al lector.
Una novela apasionante y emotiva que se desarrolla en 63 frenéticas horas, que no da respiro en su lectura y que plantea un dilema moral imposible que puede cambiar el curso de la Historia.


Aquí només n'he posat una petita mostra, VENIU A LA BIBLIOTECA I CONSULTEU LA GUIA DE LECTURA QUE US HE PREPARAT.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada