dilluns, 20 de març del 2023

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió. 

Partint d’aquesta composició, la ILC elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21. 

En la setzena edició del DMP, la ILC ha escollit el poema “Tant si baixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia, de qui enguany commemorem el quatricentenari de la mort.


El mateix dia, a Castellserà, els alumes i les alumnes del curs de català, llegiran poemes d'en Josep Vallverdú amb música de David Pradas. Celebrant així el centenari del poeta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada