dimecres, 11 de juny del 2014

RECOMANACIÓ

UNA DONA DEL TERRÒS (Roser Guix)


Una dona del terròs és una novel·la de ficció amb pinzellades reals, una història en temps de pobresa, guera, canvis socials i evolució al llarg del segle XX. 
Els fets transcorren en un marc incomparable, la Vall de la Vansa a l'Alt Urgell, de cases pairals i petits masos enclavats al mig de muntanyes i bells paratges, com la serra del Cadí. 
Una dona del terròs narra la història  de la Rita, una mestressa de casa, i els afanys per aconseguir els seus grans ideals que no són altres que la lluita contra el masclisme, la guerra, la pobresa, la injustícia, els dogmes religiosos i la duresa del món rural. 
Una dona amb una forta personalitat que intenta manar i tenir cura de tot dia rere dia, amb penes i alegries, caigudes i recaigudes per portar endavant la família segons els seus valors i aconseguir un futur més just. 
El fil de la seva existència transcorre enmig de la vida, la mort, l'educació dels fills, la casa, la salut, la religió i mantenir les tradicions per transmetre el seu llegat a les futures generacions. 

ANIMEU-VOS A LLEGIR-LO!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada